<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<artykul wersja="1">
  <id>8026</id>
  <adres-url>https://ozimek.pl/50184-gmina-50184/36136-archiwum-36136/8026-pracodawcy-mlodocianych-pracownikow.html</adres-url>
  <adres-xml>https://ozimek.pl/xml/artykul/8026</adres-xml>
  <naglowek>Pracodawcy młodocianych pracowników.</naglowek>
  <jezyk>pl</jezyk>
  <streszczenie>Dyrektor Gminnego Zakładu Oświaty w Ozimku przypomina, że wniosek o dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianego pracownika należy złożyć w terminie 3 miesięcy od dnia zdania przez młodocianego pracownika egzaminu.</streszczenie>
  <daty>
    <data-utworzenia>2013-11-04T09:35:05+01:00</data-utworzenia>
    <data-publikacji>2013-11-04T09:35:00+01:00</data-publikacji>
    <data-modyfikacji>2013-11-04T09:43:57+01:00</data-modyfikacji>
  </daty>
  <tresc>
    <html format="html"><![CDATA[<p>Dyrektor Gminnego Zakładu Oświaty w Ozimku przypomina, że wniosek o dofinansowanie koszt&oacute;w kształcenia młodocianego pracownika należy złożyć w <strong>terminie 3 miesięcy od dnia zdania przez młodocianego pracownika egzaminu</strong>.</p>
<p>Sprawy z wniosk&oacute;w o dofinansowanie koszt&oacute;w kształcenia młodocianych pracownik&oacute;w złożonych w terminie do 10 grudnia 2013r., będzie można zakończyć w bieżącym roku, o ile nie będzie konieczności przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego. W przypadku złożenia wniosku o dofinansowanie po 10 grudnia 2013r., ze względu na konieczność zachowania termin&oacute;w wynikających z przepis&oacute;w Kodeksu postępowania administracyjnego, może nie być możliwości jego rozpatrzenia w terminie umożliwiającym dokonanie wypłaty dofinansowania w 2013 roku.</p>
<p>Opis warunk&oacute;w uzyskania dofinansowania koszt&oacute;w kształcenia młodocianych pracownik&oacute;w oraz wzory druk&oacute;w dostępne są na stronie <a href="oswiata/dofinansowanie,kosztow,ksztalcenia.html">http://www.ozimek.pl/oswiata/dofinansowanie,kosztow,ksztalcenia.html</a>.</p>
<p>Jednocześnie przypominam, że zgodnie z art. 16b ust. 6 ustawy z dnia 7 września 1991r. o systemie oświaty (tj. Dz. U. z 2004r. Nr 256, poz. 2572 ze zm.) oraz &sect; 3a rozporządzenia Rady Ministr&oacute;w z dnia 28 maja 1996r. w sprawie przygotowania zawodowego młodocianych i ich wynagradzania pracodawcy są obowiązani powiadomić w&oacute;jta gminy (burmistrza, prezydenta miasta), na terenie kt&oacute;rej mieszka absolwent gimnazjum, kt&oacute;ry nie ukończył 18 lat, o przyjęciu go w celu przygotowania zawodowego, w terminie 14 dni od dnia przyjęcia absolwenta, oraz informować tego w&oacute;jta (burmistrza, prezydenta miasta) o zmianach w spełnianiu obowiązku nauki przez absolwenta gimnazjum, w terminie 14 dni od dnia powstania tych zmian.</p>]]></html>
    <tekst>Dyrektor Gminnego Zakładu Oświaty w Ozimku przypomina, że wniosek o dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianego pracownika należy złożyć w terminie 3 miesięcy od dnia zdania przez młodocianego pracownika egzaminu.

Sprawy z wniosków o dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianych pracowników złożonych w terminie do 10 grudnia 2013r., będzie można zakończyć w bieżącym roku, o ile nie będzie konieczności przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego. W przypadku złożenia wniosku o dofinansowanie po 10 grudnia 2013r., ze względu na konieczność zachowania terminów wynikających z przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego, może nie być możliwości jego rozpatrzenia w terminie umożliwiającym dokonanie wypłaty dofinansowania w 2013 roku.

Opis warunków uzyskania dofinansowania kosztów kształcenia młodocianych pracowników oraz wzory druków dostępne są na stronie http://www.ozimek.pl/oswiata/dofinansowanie,kosztow,ksztalcenia.html.

Jednocześnie przypominam, że zgodnie z art. 16b ust. 6 ustawy z dnia 7 września 1991r. o systemie oświaty (tj. Dz. U. z 2004r. Nr 256, poz. 2572 ze zm.) oraz § 3a rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996r. w sprawie przygotowania zawodowego młodocianych i ich wynagradzania pracodawcy są obowiązani powiadomić wójta gminy (burmistrza, prezydenta miasta), na terenie której mieszka absolwent gimnazjum, który nie ukończył 18 lat, o przyjęciu go w celu przygotowania zawodowego, w terminie 14 dni od dnia przyjęcia absolwenta, oraz informować tego wójta (burmistrza, prezydenta miasta) o zmianach w spełnianiu obowiązku nauki przez absolwenta gimnazjum, w terminie 14 dni od dnia powstania tych zmian.</tekst>
  </tresc>
  <kategorie/>
  <zalaczniki/>
</artykul>
