Jesteś gotowy na zdrową dawkę szkoleń? Uniwersytet Opolski rusza z nowym projektem
Ma więcej witamin i składników mineralnych, metody produkcji są przyjazne środowisku, jest zdrowsza i ma niezapomniane walory smakowe. Mowa o żywności ekologicznej. Od października br. opolscy producenci żywności będą mieli okazję do bliższego zapoznania się z tą ideą.
Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” to projekt, podczas którego uczestnicy poznają dogłębnie pojęcie ekologicznego produktu, zasady jego certyfikacji i kontroli oraz tego jak go skutecznie promować.
Szkolenia są dostępne dla maksymalnie 128 pracowników z opolskiej branży spożywczej, zainteresowanych wytwarzaniem ekologicznej żywności. 12 z 16 szkoleń odbędzie się w wybranych miastach powiatowych regionu: Strzelcach Opolskich, Brzegu, Prudniku, Kluczborku i Opolu. Dzięki temu, każdy z zainteresowanych uczestnictwem zaoszczędzi czas i pieniądze na dojazd.
Co najważniejsze szkolenia są nieodpłatne. Każde z nich jest prowadzone w cyklu 32 godzin (4 dni x 8 godzin), co pozwala na pełne zapoznanie się z ideą ekologicznej żywności. Seria szkoleń potrwa od października 2015r. do marca 2016r.
Popyt na zdrową żywność jest, konkurencja wśród producentów wciąż mała, a zainteresowanie produktami ekologicznymi rośnie. Warto skorzystać z nadarzającej się okazji i poszerzyć swoją wiedzę. Wystarczy zgłosić się poprzez formularz elektroniczny, dostępny pod tym adresem.
Więcej informacji znajduje się na stronie www.inkubator.uni.opole.pl.
Projekt Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” jest organizowany przez Uniwersytet Opolski oraz współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Opolu.